Appel custard taart

Had vandaag een lekkere kook en bak dag in mijn uppie :)
Zo heb ik vandaag iets nieuws geprobeerd.. namelijk ipv een saaie appeltaart eentje met custard gevuld..
Wil je dat ook eens gek doen net als ik in de keuken.. Repeat after me...

                                                            


 

Wat heb je nodig?

  • Pak appeltaart mix extra deeg van Koopmans
  • Pak custard (je hebt 65 gram nodig)
  • 1 liter melk (ik gebruik amandelmelk)
  • Roomboter
  • 1 ei
  • 4 appels (maak eigenlijk niet veel uit welke)
  • Springvorm 24 cm
  • 65 gram suiker 
  • 2 tl kaneel
  • optioneel rozijnen (lust ik niet dus heb ik weg gelaten)

En wat ga je doen?

  1. Verwarm je oven voor op 165 graden (hetelucht) elektrisch 180 graden 
  2. Maak met een mixer en deeghaken het deeg volgens de aanwijzing op het pak. Gebruik 2/3 van het ei. NIET meer!
  3. Vet je springvorm goed in, incl de randen 
  4. Voor de custard vulling doe je het volgende.. weeg 65 gram custard poeder af en pak de melk erbij. Neem 6 a 7 eetlepels melk en voeg dit bij de custard poeder. Voeg de suiker toe en meng dit alles goed door elkaar.
  5. De rest van de melk breng je even aan de kook, zodra dit kookt roer je met een garde de custard mix erdoorheen tot je een soort vla achtig papje krijgt. 
  6. Vuur uit zetten en als je goed geroerd heb laten afkoelen tot handwarm ongeveer.
  7. Schil de appels en snijd ze in kleine blokjes.
  8. Op gevoel voeg je bij de appel blokjes een beetje suiker toe en de kaneel. Goed mengen en even laten staan.
  9.  Dan pak je de springvorm erbij en ga je met het deeg de bodem goed bedekken (mogen geen gaatjes inzitten ergens) en druk je het deeg ook goed tegen de rand omhoog. Houdt een stuk deeg apart voor boven op je taart.
  10. Als het deeg goed verdeeld is giet je ongeveer tot de helft van de vorm de half afgekoelde custard ''pudding'' erin. (de rest kun je gebruiken als toetje)
  11. Bovenop de custard verdeel je de appelblokjes. Let op! je mag geen custard meer zien anders verbrand het..
  12. Maak met het overgebleven deed een paar rolletjes waarvan je een raster maakt boven op de taart. 
  13. De 1/3 deel ei die je over hebt smeer je over het raster deeg heen. En je taart is klaar voor de oven..
  14. Uurtje misschien iets langer als hij niet mooi bruin is.
  15. Goed laten afkoelen voordat je de ring van je vorm eraf haalt..

Slagroom of Topping erop en Enjoy!!

X J

Reacties