Frisse bietjes salade
Hi,
een lekker bijgerecht voor bij de BBQ bijvoorbeeld is deze versie van een bieten/witlof salade. Maar aangezien ik er vlees in doe kun je het ook gewoon eten als koud gerecht.. Hier komt ie :)
Benodigdheden voor 2 personen:
X J
een lekker bijgerecht voor bij de BBQ bijvoorbeeld is deze versie van een bieten/witlof salade. Maar aangezien ik er vlees in doe kun je het ook gewoon eten als koud gerecht.. Hier komt ie :)
Benodigdheden voor 2 personen:
- 500 gram gekookte bietjes
- 1 of 2 stronkjes rauwe witlof
- 2 hardgekookte eieren
- 1 lekkere zoete appel
- 1 rode ui
- 2 a 3 eetlepels Zaanse Mayonaise of in de gezonde versie kun je Griekse yoghurt gebruiken
- Peper, zout, ras el hanout en een beetje knoflookpoeder
- 2 speklapjes
- Snijd de bietjes in kleine blokjes en leg ze in een grote saladeschaal
- Maak de witlof goed schoon en snijd de stronkjes in reepjes, voeg het daarna toe aan de bietjes
- Kook intussen de eieren hard (snijd makkelijker) in 7 a 8 min.
- Snijd dan de appel en de rode ui ook in kleine blokjes en voeg toe aan de rest
- Naar smaak de kruiden toevoegen aan het mengsel
- De speklapjes lekker kruiden met de kruiden die je zelf lekker vind, ik gebruik meestal knoflook en ras el hanout.
- De speklapjes in de oven of airfryer (als je die hebt) lekker krokant bakken. Kan natuurlijk ook gewoon in de pan
- Dep de speklapjes een beetje schoon na het bakken omdat er vaak veel vet aan blijft zitten
- Snijd de speklapjes in reepjes of stukjes en voeg toe aan het mengsel
- Voeg de mayonaise of Griekse yoghurt aan het mengsel toe en meng alles goed door.
- Kruiden kun je naar smaak altijd nog een beetje toevoegen mocht het te weinig te zijn.
X J
Reacties
Een reactie posten