Couscous met Kip

Tomaten couscous met kipfilet en komkommersalade 

Ingrediƫnten :
  • Kipfilet (1 a 2 p.p.)
  • Couscous (doosje van Lassie)
  • Tomatenblokjes (ik gebruik altijd van Heinz met knoflook)
  • 1 ui
  • 1 Komkommer
  • Salade mix kruiden met knoflook (Calve)
  • Kipkruiden met zout
  • Ras el Hanout kruiden 
  • 2 el olijfolie 
  • 2 el water
  • beetje bakboter


Bereiding:
  1. Maak de kipfilet goed schoon, en kruid deze met de kipkruiden en Ras el hanout kruiden. Zet even apart.
  2. Snipper de ui in kleine blokjes
  3. Snij de komkommer eerst in de lengte door en dan in kleine plakjes, doe dit in een schaaltje en voeg de salade mix kruide, de olijfolie en het water toe. Even mengen en laten intrekken.
  4. Haal de couscous uit de verpakking en doe dit in een ruime schaal. (verder nog niets mee doen)
  5. Boter in de pan en bak de kipfilets mooi bruin en gaar.
  6. Als de kip goed gaar is voeg je de gesnipperde ui bij en laat dit even meebakken.
  7. Dan voeg je de tomatenblokjes toe en een half glaasje water zodat er een soort jus ontstaat.
  8. Na een minuut of 10 koken haal je de kipfilets eruit.
  9. En voeg je de ontstane tomatensaus in zijn geheel toe aan de couscous, even goed doorroeren en leg een bord of deksel op de schaal zodat de couscous kan wellen met de tomatensaus.
  10. Na ongeveer 5 minuten is de couscous dan ook klaar.
  11. Lekker serveren met zn allen op een bord en genieten maar...
Eet smakelijk!
X J


Reacties