Appel/peer crumble

Appel/peren Crumble

Benodigdheden:
  • 4 appels (maakt niet echt uit welke)
  • 2 peren 
  • 3 el kaneel
  • 2 el zoetstof (ik gebruik de vloeibare variant)
  • 4 el kokosolie
  • 135 gr volkoren speltmeel
  • 75 gr havermout
  • evt. gemengde noten en beetje geraspte kokos maar dat is een optie 
  • kleine ovenschaal
Wat ga je doen om deze heerlijk crumble te maken:

  1. Verwarm je oven voor op 200 graden (hetelucht)
  2. Snijd de appels en peren in blokjes
  3. Meng het fruit met 1 el kaneel en als je dat lekker vind de noten. Zet dit mengsel even apart.
  4. Smelt de kokosolie in een pannetje of in de magnetron. *Heel laag vuurtje of stand want verbrand vrij snel.
  5. In een andere kom meng je de droge ingredienten. De speltmeel, havermout, de rest van de kaneel en evt. geraspte kokos.
  6. Voeg de gesmolten kokosolie en zoetstof hieraan toe en kneed het tot je een crumble krijgt. (lijkt een beetje op kleine bolletjes)
  7. In een kleine ovenschaal doe je het fruit met de crumble erboven op. En zet de schaal in de voorverwarmde oven voor ongeveer 20-25 min. (mag ook iets langer als je het krokant wil hebben, beetje granola achtig wordt het dan)
  8. Laat het een beetje afkoelen en serveer met Griekse Yoghurt of als je het als toetje gebruikt (wat ook echt Jammie is) een bolletje vanille ijs..
Eet smakelijk liefjes!

X J

Reacties