Appel/peer crumble
Appel/peren Crumble
- 4 appels (maakt niet echt uit welke)
- 2 peren
- 3 el kaneel
- 2 el zoetstof (ik gebruik de vloeibare variant)
- 4 el kokosolie
- 135 gr volkoren speltmeel
- 75 gr havermout
- evt. gemengde noten en beetje geraspte kokos maar dat is een optie
- kleine ovenschaal
- Verwarm je oven voor op 200 graden (hetelucht)
- Snijd de appels en peren in blokjes
- Meng het fruit met 1 el kaneel en als je dat lekker vind de noten. Zet dit mengsel even apart.
- Smelt de kokosolie in een pannetje of in de magnetron. *Heel laag vuurtje of stand want verbrand vrij snel.
- In een andere kom meng je de droge ingredienten. De speltmeel, havermout, de rest van de kaneel en evt. geraspte kokos.
- Voeg de gesmolten kokosolie en zoetstof hieraan toe en kneed het tot je een crumble krijgt. (lijkt een beetje op kleine bolletjes)
- In een kleine ovenschaal doe je het fruit met de crumble erboven op. En zet de schaal in de voorverwarmde oven voor ongeveer 20-25 min. (mag ook iets langer als je het krokant wil hebben, beetje granola achtig wordt het dan)
- Laat het een beetje afkoelen en serveer met Griekse Yoghurt of als je het als toetje gebruikt (wat ook echt Jammie is) een bolletje vanille ijs..
X J
Reacties
Een reactie posten