Pasta carbonara (simpele versie)
Simpele pasta carbonara (luie dag pasta ook wel genoemd)
Ingrediƫnten voor 4 a 5 personen
- +/- 300 gram rundergehakt
- zakje gerookte spekjes (of een bakje)
- 1 pak/zak elk gewenste pasta soort ik heb fusili gebruikt dit keer
- Boursin cuisine knoflook/kruiden (of een andere kookroom met kruiden)
- Bertolli pastasaus Carbonara (lui dus ;) )
- indien gewenst een groenten soort naar wens (ik doe er nog los geb. champignons bij met Italiaanse kruiden)
- Peper, zout, knoflook, Italiaanse kruidenmix
- Kook in een ruime pan water voor de pasta. Voeg een beetje zout toe en evt. scheutje olijfolie (hoeft niet perce)
- Rul het gehakt samen met de kruiden in een andere pan.
- Voeg de spekjes toe en bak alles goed samen door.
- Giet het vrijgekomen vet af van het vlees (komt veel vrij tijdens het bakken)
- Voeg de pasta toe aan het kokende water en roer het even door zodat alles los in de pan valt.
- Doe nu de pastasaus bij het vlees en schep dit goed door.
- Zodra dit een beetje kookt doe je er 1 flinke schep Boursin cuisine bij of welke room je dan ook gebruikt.
- Goed roeren en je pastasaus is ready!
- Zodra de pasta lekker zacht gekookt is (meestal min of 10) voeg je de saus erbij en meng je alles goed door.
- Even laten staan zodat de smaken goed kunnen intrekken en klaar!
X J
Reacties
Een reactie posten