Pasta carbonara (simpele versie)



Simpele pasta carbonara (luie dag pasta ook wel genoemd)

Ingrediƫnten voor 4 a 5 personen
  • +/- 300 gram rundergehakt
  • zakje gerookte spekjes (of een bakje)
  • 1 pak/zak elk gewenste pasta soort ik heb fusili gebruikt dit keer
  • Boursin cuisine knoflook/kruiden (of een andere kookroom met kruiden)
  • Bertolli pastasaus Carbonara (lui dus ;) )
  • indien gewenst een groenten soort naar wens (ik doe er nog los geb. champignons bij met Italiaanse kruiden) 
  • Peper, zout, knoflook, Italiaanse kruidenmix
Bereiding 
  1. Kook in een ruime pan water voor de pasta. Voeg een beetje zout toe en evt. scheutje olijfolie (hoeft niet perce)
  2. Rul het gehakt samen met de kruiden in een andere pan.
  3. Voeg de spekjes toe en bak alles goed samen door.
  4. Giet het vrijgekomen vet af van het vlees (komt veel vrij tijdens het bakken)
  5. Voeg de pasta toe aan het kokende water en roer het even door zodat alles los in de pan valt.
  6. Doe nu de pastasaus bij het vlees en schep dit goed door.
  7. Zodra dit een beetje kookt doe je er 1 flinke schep Boursin cuisine bij of welke room je dan ook gebruikt.
  8. Goed roeren en je pastasaus is ready!
  9. Zodra de pasta lekker zacht gekookt is (meestal min of 10) voeg je de saus erbij en meng je alles goed door.
  10. Even laten staan zodat de smaken goed kunnen intrekken en klaar!
Eet smakelijk! Buon Appetito...

X J 

Reacties