Stamppot Paksoi

 Ik heb een heerlijke nieuwe variant op een stamppot ontdekt en die wil ik natuurlijk graag met jullie delen ;)

Stamppot paksoi met Aziatisch gekruide speklapjes uit de oven.

                                            

Benodigdheden voor 3 a 4 personen:

  • 2 struiken paksoi
  • 1 kg stamppot aardappels of kruimige 
  • 1 pakje kokosmelk van 200ml
  • kruiden: peper en zout, 5 spices, knoflookpoeder, 4 a 5 el gembersiroop en ketjap manis (of een hete variant als er geen kindjes mee eten)
  • 1 ui
  • paar teentjes knoflook
  •  6 a 8 speklapjes (avond van tevoren marineren in de ketjap, gembersiroop, 5 spices en peper en zout) 
  • groentebouillon blokje

Wat ga je doen?

Verwarm je oven alvast voor op 200 graden, liefst met grill stand aan.

  1. Schil de aardappels en kook ze met een beetje zout gaar. 
  2. Leg de speklapjes op een bakplaat bedekt met bakpapier en schuif het in de voorverwarmde oven voor +/- 30 min (in de gaten houden) wil je ze knapperig dan moeten ze iets langer. Maar dat zie je snel genoeg ;)
  3. Snijd ondertussen de paksoi in dunne reepjes en was de paksoi goed uit ivm zand etc
  4. Snipper de ui en knoflook teentjes en wok dit even in een beetje olijfolie. Hierbij voeg je alle genoemde kruiden toe en het bouillon blokje verkruimeld erbij. Dan de gesneden paksoi en meng alles even goed door. We gaan de paksoi niet helemaal gaar wokken dus iet te lang in de pan. Dan heb je nog een beetje bite zeg maar.
  5. Als de aardappels gaar zijn giet je ze af en stamp ze fijn. Giet het pakje kokosmelk erbij en maak zo een heerlijke smeuïge puree. 
  6. Dan voeg je de gewokte paksoi toe aan de aardappelpuree en meng je alles goed door. Evt. kun je nog wat extra kruiden naar smaak toevoegen.
  7. Nu kun je alles op een bord gooien/leggen/scheppen en lekker genieten van deze aparte maar super heerlijke stamppot... Ik zeg eet smakelijk!

X J

Reacties